World Press Photo 2021

Prezentarea Fundatiei World Press Photo o putem viziona intr-un clip video aici; fundatia isi are originea in anul 1955, cand un grup de fotografi olandezi a organizat un concurs international World Press Photo pentru a-si expune lucrarile unui public global.

De sase decenii, Fundatia World Press Photo cu sediul in Amsterdam functioneaza ca organizatie independenta, nonprofit. Transformarea mass-media si a tehnologiei au schimbat jurnalismul si povestirea. Misiunea fundatiei s-a extins iar membri sai se bazeaza pe experienta indelungata de a ghida foto jurnalistii, povestitorii si publicul din intreaga lume prin acest peisaj provocator si incitant.

Detalii despre evenimentul pentru anul 2021 gasim aici si prezentam in continuare un video cu Juriul general al World Press Photo Contest 2021In Romania evenimentul va avea loc la Muzeul de Arta Cluj-Napoca, in perioada 2 - 20 iunie 2021, zilnic intre orele 10.00 - 17.00.

World Press Photo 2021, in turneul sau global, prezinta povestile care conteaza cu fotografia din cadrul celui de-al 64-lea concurs anual de fotografii World Press. Castigatorii au fost alesi de un juriu independent care a analizat peste 74.470 de fotografii introduse de 4.315 fotografi din 130 de tari.

World Press Photo Exhibition Romania este prezenta pe Facebook la adresa: https://www.facebook.com/WorldPressPhotoRomania, comunitatea online fiind constituita din peste 7000 de urmaritori.

Platforma online PressONE ne pune la dispozitie un articol interesant semnat de Adrian Mihaltianu

Iata si locatiile din alte tari aici: www.worldpressphoto.org/calendar